Produse

 

Principalele noastre produse:

 


DAVOIL – C. SATIVA

(Oleum Cannabis Sativa L.)

Supliment alimentar

 

Davoil C. Sativa

DAVOIL C. SATIVA este un produs natural alcătuit din ulei de cânepă, este destinat consumului uman şi face parte din categoria suplimentelor  alimentare.

 

Tehnologia de fabricaţie presupune presarea la rece a seminţelor de cânepă din genul Cannabis specia sativa (Cannabis sativa L. ssp. sativa), a căror conţinut de substanţe psihoactive (THC) este foarte scăzut.

 

Produsul final este un lichid vâscos, clar, de culoare verde, aromat (miros şi gust plăcut, de nucă). Între intensitatea coloraţiei şi aroma uleiului există o corelaţie biunivocă, intensitatea aromei crescând odată cu intensitatea culorii.

 

Culoarea verde a uleiului se datorează clorofilei liposolubile extrase odată cu acesta în cursul procesului de presare şi reprezintă, pe de o parte, o caracteristică a uleiului nerafinat, şi o garanţie a faptului că este un produs 100% natural, pe de altă parte.

 

Începutul utilizării în scop terapeutic a seminţelor de cânepă are loc în China anului 3000 î.H. La acea vreme seminţele de cânepă erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative, diuretice şi antihelmitice. Literatura arabă a  secolelor VIII şi IX consemnează prima utilizare terapeutică a seminţelor şi a frunzelor de cânepă.

 

Deşi producţia de ulei de cânepă din ultimele decenii a înregistrat valori record, utilizarea lui în scop terapeutic a fost complet neglijată, una dintre cauzele majore fiind existenţa exclusivă pe piaţă a uleiului rafinat lipsit de caracteristici terapeutice.

 

Cercetări relativ recente au confirmat efectele uleiului virgin de cânepă, cunoscute încă din antichitate, şi au lărgit gama de aplicabilitate a acestuia.

 

În concordanţă cu acestea, seminţele de cânepă sunt unica sursă vegetală care are o compoziţie echilibrată în ceea ce priveşte conţinutul de aminoacizi şi acizi graşi esenţiali existenţi într-o formă asimilabilă şi care să acopere necesarul nutriţional uman.

 

Uleiul de cânepă reprezintă 25 ÷ 35% din masa seminţelor supuse extracţiei, conţinutul său fiind reprezentat prin trei categorii distincte de compuşi: lipide, componente liposolubile şi apă şi compuşi volatili.

 

Din categoria lipidelor fac parte acizii graşi saturaţi şi nesaturaţi, cea mai mare parte a acizilor din ultima categorie fiind acizi polinesaturaţi din categoria acizilor ω.

 

Din categoria componentelor liposolubile fac parte clorofila şi vitamina E.

 

Dată fiind provenienţa naturală a produsului, distribuţia ponderală a acestor componente variază într-un domeniu larg de valori. Astfel:

 • lipidele reprezintă cca. 99,5% din masa uleiului, din care:
  • acizi graşi esenţiali polinesaturaţi 72 ÷ 89%, din care:
   • acid linoleic (LA, ω-6) 43 ÷ 62%,
   • acid α-linoleic (ALA, ω-3) 19 ÷ 25%,
   • acid oleic (ω-9) 7 ÷ 9%,
   • acid γ-linoleic (GLA, ω-6) 2 ÷ 4,5%,
   • acid stearidonic (SDA, ω-3) 1 ÷ 2%),
  • acizi graşi saturaţi 8 ÷ 10%,
 • componentele liposolubile reprezintă mai puţin de 0,1% şi se constituie din clorofilă şi vitamina E; 
 • apa şi alţi compuşi volatili reprezintă cca. 0,4%.
Analizând datele de mai sus, activitatea terapeutică a uleiului de cânepă se datorează unui complex de principii active, după cum urmează:
 1. complexul de acizi graşi esenţiali polinesaturaţi au un rol important în sănătatea metabolismului celular, al aparatului cardio-vascular, al pielii, articulaţiilor, sistemului hormonal şi a celui imunitar. Astfel:
  • acizii graşi din categoria ω-3 (acidul α-linoleic şi acidul stearidonic) au proprietăţi antiinflamatoare, anticoagulante şi antiartrice. Contribuie la reducerea nivelului de colesterol, trigliceride, fibrinogen şi a tensiunii arteriale;
  • acizii graşi din categoria ω-6 (acidul linoleic şi acidul γ-linoleic) întreţin calitatea pielii, părului, unghiilor şi ajută la menţinerea balanţei hormonale şi emoţionale. Împreună cu omega 3 influenţează atât producţia hormonilor implicaţi în procesele inflamatorii, cât şi funcţiile la nivel celular;
  • acizii graşi din categoria ω-9 (acidul oleic) reglează mecanismele implicate în apariţia aterosclerozei, sistemului imunitar şi menţinerea sănătăţii articulaţiilor.

      O caracteristică specifică uleiului de cânepă o reprezintă raportul 3 : 1 dintre acizii graşi din categoria ω-6 şi ω-3, raport vital pentru desfăşurarea funcţiilor organismului uman.

 1. vitamina E conferă produsului proprietăţi puternic antioxidante (împiedică oxidarea grăsimilor şi a acizilor graşi, protejează vitamina A), intervine în metabolismul creatinei musculare şi al apei, în metabolismul glucidelor şi al lipidelor, precum şi în funcţia diferitelor glande endocrine, în special, a gonadelor, favorizează depunerea glicogenului în ţesuturi;
 2. clorofila, reprezintă o sursă bogată de magneziu, iar asupra organismului manifestă un efect detoxifiant, antioxidant puternic, protejează împotriva radiaţiilor şi a substanţelor chimice nocive şi accelerează vindecarea rănilor.

 

Activitatea terapeutică a uleiului de cânepă depinde în mare măsură de calitatea seminţelor utilizate în procesul de producţie, tehnologia de fabricaţie (presarea la rece), modul de păstrare. Un mediu răcoros, lipsit de lumină, respectiv lipsa contactului cu aerul prelungeşte perioada de păstrare a produsului ferindu-l de sicativare uleiului şi / sau râncezire.

 

Produsul este însoţit de prospect.